CCCworks: coaching in carrière en competenties... it works!

  06-34796242       info@cccworks.nl

Re-integratie

Weer aan het werk gaan na een langere ziekteperiode? Dat wordt re-integratie genoemd. Dit kan in het 1e spoor (bij je eigen werkgever) het 2e spoor (bij een andere werkgever) of in het zogenaamde 3e spoor (terwijl je een ziektewet uitkering ontvangt). CCCworks heeft een ruime ervaring in de begeleiding van re-integratie bij alle sporen. We zijn ook goed op de hoogte van de wet poortwachter en kunnen adviseren bij het aanvragen van een WIA uitkering.

Naast re-integratie zijn we ook graag bezig met preventie. In veel gevallen helpt coaching bij het voorkomen van lang ziekteverzuim door bv. een burn-out.

1e spoor:

Terugkeer bij de eigen werkgever in dezelfde, of in een aangepaste functie. CCCworks coacht de werknemer bij de terugkeer met de aanpassingen of bij preventie van terugval. Bij het 1e spoor is de inzet van een strippenkaart aan te bevelen.

2e spoor:

Als terugkeer bij de eigen werkgever niet meer mogelijk is, adviseert een arbeidsdeskundige vaak de inzet van een 2e spoor traject. Er wordt dan met de werknemer gezocht naar duurzame en passende arbeid bij een andere werkgever. CCCworks begeleid hier ook vaak de partijen bij het aanvragen van een WIA uitkering. 
Bij het 2e spoor werken we met standaard traject prijzen. Neem contact op voor meer informatie.

3e spoor:

Als je als ondernemer eigen risico drager bent, ben je nog 10 jaar lang verantwoordelijk voor de re-integratie van een zieke werknemer. Meestal neemt je verzekeringsmaatschappij deze verantwoordelijkheid over, maar als je die niet hebt kan CCCworks in die periode de vinger aan de pols houden bij de medewerker en blijven zoeken naar re-integratie mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie.