CCCworks: coaching in carrière en competenties... it works!

  06-34796242       info@cccworks.nl

Loopbaan ABC

Naast de blog-artikelen op deze website, blogt CCCworks ook op loopbaanABC. Allerlei artikelen over zelf de regie nemen over je loopbaan, gerangschikt op alfabetische volgorde.

Is bloggen eigenlijk zinvol?

Ja! Bloggen heeft zin. 

Al een aantal jaar schrijf ik regelmatig blogs. Alleen krijg ik bijna nooit reacties. Er komen niet meer mensen op mijn website en ik heb er nog nooit nieuwe klanten door gekregen. Ok, nu weet ik best dat dit ook aan mijzelf ligt. Ergens zegt een stemmetje in mijn hoofd dat als ik maar wat op het internet gooi, dat mensen dan vanzelf naar mij toe komen. Terwijl ik zelf een heleboel blogs lees over marketing, personal branding en SEO. En ik moet eerlijk toegeven dat het voor mij meestal stopt als ik op "publiceer" heb geklikt. Maar dan begint het natuurlijk pas. De kans is echter niet groot dat ik mijn aanpak ga veranderen.

Waarom blijf ik dan toch bloggen?

Allereerst omdat ik het heerlijk vind om kennis te delen; mensen te informeren en korte verhaaltjes te schrijven. De arbeidsmarkt is zo'n dankbaar onderwerp om over te schrijven. Er is altijd beweging en dus wat nieuws over te melden. En blijkbaar kan ik mensen er ook mee helpen. Zo heb ik een tijdje geblogd voor de site lifebrander. Het artikel over netwerken als sollicitatie activiteit is meer dan 20.000 keer gelezen! Lifebrander is op google beter te vinden dan CCCworks en dat speelt natuurlijk wel mee. Maar CCCworks wordt nooit beter gevonden als ik de blogs niet op mijn eigen site zet. Dus ben ik met het goede voornemen begonnen om meer te bloggen op mijn eigen sites. Ja... sites! Op CCCworks zal ik bloggen over de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en persoonlijke verhalen. Daarnaast blog ik op loopbaanABC. Hier schrijf ik allerlei achtergrond artikelen over loopbaan/carriere en ontwikkeling. En als laatste zal ik nog regelmatig bloggen op werkgeversAPK. En hier richt ik mij specifiek op ondernemers met personeel, maar zonder een afdeling personeelszaken. 

Succesverhaal

En tussen al die artikeltjes ben ik wel 2x door een journalist gevonden! Een aantal weken geleden werd ik benaderd door een journalist van het AD en werd ik geinterviewd voor een artikel over wat je wel en niet zegt in een sollicitatiegesprek over je ziekte. En maandag ben ik te gast in een nachtprogramma van NPO1 om over hetzelfde onderwerp te praten. Wow... dat mag je best een succesverhaal noemen. Ik blijf dus lekker doorbloggen ook al zijn er niet veel reacties. De reacties die er wel zijn... daar gaat het uiteindelijk om.