CCCworks: coaching in carrière en competenties... it works!

  06-34796242       info@cccworks.nl

Loopbaan ABC

Naast de blog-artikelen op deze website, blogt CCCworks ook op loopbaanABC. Allerlei artikelen over zelf de regie nemen over je loopbaan, gerangschikt op alfabetische volgorde.

Hoe hou je overzicht met al die verschillende vacature-sites

Onlangs verscheen er een artikel dat Google er in Amerika met een vacature site is gestart. Heel handig want Google laat dan verschillende vacatures van verschillende bronnen zien. Voorlopig moeten we daar in Nederland nog even op wachten, maar ook hier kun je slim met vacature sites omgaan.

Net zoals bij Google is het bij het zoeken naar vacatures ook belangrijk om te weten welke zoekwoorden je moet gebruiken. Zo is een management assistente vaak vergelijkbaar met de functie van secretaresse. Als werkzoekende, maar ook als werkgever, is het dus belangrijk dat je in de vacaturetekst gebruik maakt van die zoekwoorden.
Realiseer je ook dat er verschillende soorten vacature sites zijn. Maak gebruik van vacature-sites die voor jou geschikt zijn.

- Algemene vacature sites: Denk hierbij aan monsterboard, nationale vacature sites etc. Op deze sites kun je allerlei soorten vacatures vinden. Een bedrijf kan hier tegen betaling een vacature op publiceren. Daarnaast hebben deze sites vaak een mogelijkheid om je CV op te slaan, zodat werkgevers jouw profiel ook kunnen vinden.

- Robot-vacature sites: Denk hierbij bv. aan indeed, jobbird etc. Deze sites zoeken het internet af en publiceren alle vacatures die ze kunnen vinden op andere sites. Bij indeed hebben werkgevers ook de mogelijkheid om tegen een gunstig tarief hun vacatures te publiceren en kun je ook je CV achterlaten.

- Gespecialiseerde vacature sites: Denk hierbij aan sites die zich richten op bepaalde sectoren of doelgroepen. Hoger opgeleiden (bv. intermediair) of zorg en welzijn (zorg en welzijnplein) of onderwijs (meesterbanen).

- Uitzendbureau's of detacheringsbureau's publiceren ook vaak vacatures die je niet altijd ergens anders tegenkomt.

- Social media: Een belangrijke bron voor het vinden van vacatures is de social media. Denk dan aan twitter, facebook of linkedin. Vaak komen daar de eerste signalen vandaan dat er een vacature ontstaat. En daardoor zijn veel vacatures al vervult voordat het nodig is om de vacature ergens te publiceren.

- Vergeet ook de bedrijven zelf niet. Vaak staat er op de website van een bedrijf onder het hoofdstuk "over ons" of er wel of geen vacatures zijn.

De laatste tip die ik wil meegeven. Het is effectiever om bv 2 x per week een half uur te zoeken naar vacatures met aandacht en focus, dan elke dag alle vacatures op een site langs te gaan in de hoop dat er iets voor je tussen zit.